Ovo je temeljna postavka za nadolazeće članke.*

Znate, doći ćete s vremenom do tog banalno površnog pitanja u životu iz čiste razonode: Spadam li ja pod dobra ili loša ljudska bića?

Malo tko, zapravo nitko ne misli o sebi da je loše ljudsko biće… Bar ne iz pravih razloga.

Apsolutno nitko ne misli o sebi da je zao !

Glup čovjek pak je preglup da shvati da je glup…

Apsolutno nitko ne misli o sebi da je idiot… Ali na kraju dana svi ti šupci i paraziti čovječanstva i dalje postoje. U čemu je onda caka?

Po mom mišljenju, dobro i loše u stvarnosti ne postoje, već je sve to samo etiketiranje promatrača- konkretno nas, humanodaktila, naravno u skladu sa interesima. Tako stvari mogu biti jedino dobre ili loše za nešto u odnosu na nešto drugo, naš mozak ih ima tendenciju svrstavati tako. Dok općenito ne postoji ništa što je apsolutno dobro ili apsolutno loše, sve dok ne stavimo u kontekst nečiji interes.

Stvari u Svemiru se jednostavno događaju, niti su dobre niti loše, neutralne su.

Dobro i loše je ljudsko izmišljeno mjerilo i nema previše racionalnog smisla, no ako već moramo: Pojam “dobrog i lošeg ljudskog bića” nije dovoljno definirano te je bliže tome da je potpuno iskrivljeno. Pojam dobrog i lošeg nikada nije bilo vezano za Prirodu već izmišljeni moral poput okretanja drugog obraza ko neki Isusek. Prirodan život na Zemlji je jebeno okrutan iz naše perspektive, a ljudi u cjelini nisu toliko bistri, dobroćudni ni čisti- kao što su se činili kad si bio/la mutavo dijete u neznanju i ispranom nevinom mozgu.

Jedino zakoni nas drže da koliko toliko ne ubijamo, krademo i silujemo jedni druge u znate već šta. Stoga, dobro ljudsko biće je ono koje živi po uputstvima gena. Nadobudno- sebična i agresivna jedinka koja gleda korist svog dupeta, prkosi i gazi po drugima je “dobro ljudsko biće” ako pitamo majčicu Prirodu. Jer to je njen naizdašniji dizajn u istinskome izdanju.

Depresivno- introvertna jedinka koja ne prkosi i ne nanosi patnju drugima, povlači se u sebe, radije ne izlazi iz faking sobe i trpi sranja “bolje” dizajniranih šupčina je jednostavno loš, slab i sramotni dizajn te iste pičketine- Mater Prirode.

Po tome, ja sam loše ljudsko biće.

Vrijeme za promjene? 🤔