Nikad mi nije bila jasna izreka “bez dlake na jeziku”. Kakve racionalne poveznice ima jezik sa dlakama, zar oni koji su pristojni imaju dlake na jeziku? Čisti mit, takvo što ne postoji! Nebitno… i da nadodam- Daj fuj.

Obilježje svih primata je dlakavost, a mi smo izgleda jedini koji se sramimo svoje zakržljale dlakavosti. Ustvari mi smo jedini u svemu ostalom također.

Sjećam se da smo mi dječaci, kao klinci koji su na rubu ulaska u pubertet znali prisloniti podlaktice da usporedimo tko ima više dlaka na rukama. Ko je imao više bio je veća faca, govorili smo “tko ima više dlaka na rukama bit će bogatiji”. Da znam, djeca su debilčeki. Nažalost po mene ta izreka nije istinita.

Odrasli muškarci su svi redom imali dlakave ruke i nije tu bilo ničeg čudnog, nisu ni djevojke skrivale dlakave ruke ( ali nisu bile poželjne). Danas je pak čudno kad vidiš dlakavorukog humanobota, misliš si vidi majmuna neotesanog, nema za vruć vosak i traku, ili barem selotejpom da se malo polijepi pa povuče, jao manijaka. Baš tako djeluje danas ovaj lik iz domaćeg spota 90-ih. Čak i ovi sa spota izgledaju kao u nevjerici, a Emilija ne može ni gledat direktno, okrenula leđa jadna.🤢 🤮

Danas, pogledam malo oko sebe i ono… Imam više dlakavosti po rukama (vrlo vjerovatno i po čitavom tijelo (da nadodam- daj fuj!🤢 🤮) ) od većine muških koje pogledam. Ne kužim kak je to moguće jer sam prilično krhke građe i zar nije logičnije da krupniji imaju više dlaka. Ajde da bar imam dlake ko Tom Selleck, kao ljubavni tapison neki, al meni baš bezveze. Šta će mi to ne kužim? Ne grije zimi, samo ružno izgleda. Baš ti hvala prirodo što sam barem u dlakavosti superioran! Hvala!

Taman kad je moja dlakavost trebala zasjati nakon mukotrpnog uzgoja, društvo odluči da je dlakavost out. Možda je sve to maslo iz ljubomore moćnika sa vrha, muškaraca koji ne mogu uzgojiti dlake.

Kao da ljudi evolucijom gube dlake extra brzo što možda i je slučaj. Ako je, zašto? Možda jer je klima sve toplija pa nam otpada krzno? Ili nam sipaju kemikalije za opadanje dlaka da nismo tak grdi?

I tu dolazimo do poante. Dlake su ružne. Ne kažem to ja, kao da su meni ružne, već društvo. Dlakavost može bit il’ lijepa il’ ružna. Nema tu lufta sad da su nečije dlake lijepe nečije ružne. Dlake su dlake. Naše navodno zakržljalo krzno majmunolikih predaka, atavizam majmunskih gena. Baš ti hvala bože na tom lijepom daru koji nam se nimalo ne sviđa! Hvala!

Kako dlake mogu bit ružne na ženskim nogama, a bit normalne na muškim? Pa oboje su jednako ružne ili lijepe, oboje su jednako normalne, jer i ženski humanoidi imaju dlake i na rukama i nogama. Il ćemo se depilirat svi il nitko, daj nek netko više odredi pravila.

Tako da ispada da je dlakavost ipak trenutno više ružna nego lijepa. Stoga se i najveći mučačosi danas depiliraju ko glatka sorta breskvica, ko od majke rođeni. Osobno nisam nikad mislio da će doći trenutak u životu kada ću si depilirat faking ruke, al ne želim ni ja bit jedini majmun koji odstupa od kodeksa dlakavosti. A smijao sam se frendu prije samo par godina kad je depilirao ruke pa me slučajno dotaknuo, a ono ruke mu pikave. Daj fuj!🤢 🤮

Isto tako, prije, ne jedino kod muške populacije, samo spominjanje depiliranja muškarca bilo je spajano sa negativnom konotacijom gay. Mene zanima kada se dogodio taj trenutak da je depilacija odjednom macho i straight, a dlakavost ružna, jer mene nitko nije obavijestio. Jebeni milenijalsi!

Pojmovi estetike se mjenjaju kroz vrijeme. Tako danas rijetko koji sportaš ili model donjeg rublja uopće ima dlaku na sebi. Osim na obrvama, eventualno kosi i naravno na samom jeziku. Ne traži dlaku u jajetu, nema je. Sve je ćelavo ko Kolina i gume od kuma. Dlakavost, svi je imaju, al nitko se ne ponosi. Gotovo da je taboo tema. Svi se prave bezdlaki, a u samoći strugaju ukras sramote i jada.

Rasprava o dlakavosti toliko je čudna, točno osjetiš tu dlaku na jeziku nakon.

Dakle ipak postoji!