Osim što me iritira kada netko napiše naslov koji počinje sa Zašto, primjetio sam da i ja imam tu naviku, jer kasnije promjenim naslov hehe. Čak mi i 3 naslova počinju sa Zašto, uključujući ovaj. S obzirom da ih imam oko 270 to je vrlo malen broj.

Kada gradimo misaonu strukrturu, uvijek je dobro postaviti pitanje zašto i po tome graditi ideju, ali kada bi po tome stavljao naslove, valjda bi mi 90 % članaka lako mogli počinjati sa Zašto. Otkada sam počeo pisati, uglavnom sam imao cilj da sam naslov bude u obliku tvrdnje ili poante, a ne u obliku pitanja, kako bi izbjegao insinuaciju da će vam bilo koji moj članak dati ozbiljan odgovor na bilo kakva pitanja.

Imam osjećaj da ljude više privlači naslov u obliku pitanja tipa ” Zašto su svi muškarci svinje” od ” Svi muškarci su svinje”.

Kada je članak postavljen sa Zašto, kao da se očekuje od članka da će nam dati odgovor na to pitanje, dok se često ispostavi da se čitav članak bazira na traženju odgovora i uglavnom nakon čitanja znate isto ono što ste znali već i prije. Baš kao sad 🤓