Ne znam ni koja je definicija postojanja, niti postoji li uopće. Ako i postoji nije točna. Znam samo da postoje dvije vrste postojanja za nas moderne humanobote.

  1. TVORNIČKE POSTAVKE POSTOJANJA
  2. LJUDSKI MOD POSTOJANJA
  1. TVORNIČKE POSTAVKE POSTOJANJA: To se odnosi na sam prirodni svijet kakav je, bez ikakvih ljudskih utjecaja. Znači fizički zakoni, temperatura, svijetlo, tama, voda, zrak i ostala sranja koja mi se neda nabrajat. Dakle vrlo jednostavan princip postojanja uz genetička uputsva preživljavanja, razmnožavanja i umiranja. Ništa posebno.
  2. LJUDSKI MOD POSTOJANJA: To je mod koji donosi sve vrste problema koje poznajemo. Malo je stvari kojima si trenutno okružen, a da nisu tvorevina čovjeka. Jedva da uopće išta postoji oko tebe a da je prirodna postavka. Sve što znaš je izmišljeno: novac, nacije, ekonomija, filozofija, kultura, znanost, religije, postignuća, titule… Sve što pokušavaš ostvariti je ljudsko, sve o čemu razmišljaš su tuđe ideje. Čak i sam jezik i riječi koje čitaš su izmišljeni. Resetom na tvorničke postavke postali bi slobodni, ali nikada nećemo.