Depra. Po mojim opažanjima, depresija je prisutna kod određenih karaktera ljudi. Nikada nisam vidio niti čuo da je neki ekstrovertni bully u depri.

Moje mišljenje je da depra opere više intelektualnu vrstu ljudi, dok izgleda da su primitivne seljačine čija se egzistencija temelji na prkosu i iskorištavanju drugih vječno zakinuti za depru. Sve je i do kemije u mozgu naravno, ali opet… Depra te opere kada previše razmišljaš, ne premalo.

Depra te opere i kad previše vidiš i previše znaš. Depra je prisutnija kod introverata. Sve se poklapa.

Nitko u depresiji nema poriv nauditi nekome (osim samom sebi). U depresivnim karakterima nema sadizma. Razmišljanjem dođemo do depresivnih misli, no što ako je sama stvarnost depresivna?

Zato, ako si u depri, to govori o tvom karakteru. Čak i kad te operu depresivne misli, imaš razloga biti ok sa time i mirno spavati. Jer vrlo vjerovatno nisi loš čovjek po mojim proračunima. Vrlo vjerovatno ne radiš nikome zlo, ne prkosiš, niti si ikome išta dužan. Nisi bully, nego si najvjerovatnije i žrtva. Vrlo vjerovatno previše razmišljaš i shvaćaš da stvarnost zbilja i je prilično depresivna i besmislena. Da su oko tebe postavljeni kao autoriteti baš oni koji premalo razmišljaju i da ponekad nema neke posebne svrhe truditi se. Nije to čak ni tvoja depresija već ljudsko maslo. Život nije depresivan, ljudski sistem je.

Vrlo vjerovatno si dobro ljudsko biće, ako takvo šta uopće postoji. U svakom slučaju, ” bolje” od lešinara koji nikada ne padaju u depru.

Zato zbog same te depre, imaš i razlog za bit happy. Čestitam 🙂