Ne daj bože zdravlja

Tek tolko da znaš, ko’ je zdrav šalju ga u rat! Zdravlje je proizvod koji se najviše traži i najlakše prodaje. Dobro zdravlje je iluzija u kojoj praktički zabrijavamo kako ćemo živjeti skoro pa zauvijek. Ili tek toliko dugo, da se ne moramo brinuti o vlastitoj smrtnosti. Scenarij u kojem sve naše radnje imaju ublaženu važnost, jer mislimo da uvijek imamo vremena za ispravit i postići želje. Zdravlje je nekada i nešto najlošije što čovjek može biti. Ljudi djeluju po principu da bolesni miruju dok zdravi ratuju.

Kažu da bolestan čovijek ima samo jednu želju, da ozdravi. A taj želi ozdraviti uglavnom da se može što prije vratiti u borbu života i nadmetanja. Jer samo zdrav čovjek pakosti drugima. On ima vremena za rutinu, ruganja i površnost života. Živi za sutra i bavi se seoskim tračevima s mozgom na paši. Jeli uopće postojao ijedan fizički bolestan vladar, diktator ili serijskog ubojica u povijesti (osim Jigsawa onak). Bolesnom čovjeku se drastično mjenjaju prioriteti. Izvor sadizma svijeta je baš ta energija prkosa zdravih ljudi. Baš ti hvala medicino ! Kladim se da bi svijet bio maksimalno solidaran i benevolentan da svi imaju mentalitet smrtno bolesnog čovjeka koji ima još pet tjedana života. Ozbiljno bolesnom čovjeku nije do takmičenja i nema previše interesa da osvaja zamišljene granice, ratuje za naftu ili gomila materijalne stvari dok drugi gladuju. To bi mogao biti recept za maksimalnu empatiju čovjekolikih majmuna.

mySuperLamePic_91419c3b9d304fbcbec3d9ea10778d2f.jpg

Cilj robovlasnika je da robovi budu zdravi, ali zato samo da budu maksimalno iskorišteni. Nije medicini do zdravlja pojedinca, već joj je uloga da se ljudska mašinerija manje kvari. Zakrpaj vojnika i šalji ga natrag u bitku! Pognuti pas, koji šepa i ranjen je, nema isti nagon kao i  pas koji puca od snage (tj. zdravlja) i postaje agresivan u borbi za ženku ili teritorij. Mislim da je isto i sa ljudima. Mentalitet bolesnog čovjeka je pognut, tih i povučen u sebe, dok je mentalitet zdravlja borba, prkos, površnost, takmičenje, sebičnost, imanje i gomilanje. Zato nije uvijek dobro biti zdrav čovjek.

mySuperLamePic_b77da0ae491d262460d631755f2cc60e

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s