Šta je uopće godina? Mjerenje punog kruga Zemlje oko Sunca kroz određenu točku. (Uz pretpostavku da zemlja nije ravna ploča) Rotacija se događa svakom sekundom od točke koje upravo prolazimo. Tako da kada god želimo započeti novu godinu, uvijek je pravi trenutak, ne moramo čekati kalendarsku formalnost. Godine su stvari percepcije mjerenja no vrijeme je kontinuirano, nema ništa Novo u smislu bilo kojega kruga. Zašto je uopće 2019-a? Zbog Kršćanstva? Mogli bismo reći da je zapravo je 4 milijardita plus Zemaljska godina. Ili 14 tisućita nakon zadnjeg ledenog doba ili 5 tisućita nakon pojave pisma ili kojigot broj vam je draži. Odsada slavim osobno određene točke kruženja Zemlje oko Sunca kada ja hoću, a ne određene od nekog nadležnog tijela ili kulture. Moja pozicija točke će biti sredinom ljeta, dok je naš dio planete okupan Suncem, što je puno logičnije. Kao što Kineska nova godina obilježava početak proljeća, smislenije je proslaviti rotaciju Zemlje (ako baš moram) početkom ciklusa cvijetanja kada sve buja od života, topline i energije, umjesto po smrzavici na -2 C , pucanjem petardi i alkoholiziranjem u na nekoj zabavi u nadi daš’ neš’ zbarit za razliku od prošlih godina.

Ova godina mi se uglavnom vrtila oko shvaćanja da je nekad bolje nesudjelovati. Da pasivnost ima svoje čari. A najvažnije od svega da filozofiranjem možemo učiniti vrijedne stvari bezvrijednima i one plemenite psihotičnima ili čak destruktivnima, ako dovoljno dugo kopamo te smo dovoljno vješti u nepristranosti. Vrijednost je samo naša perspektiva i percepcija koja je stalno promjenjiva. Nije bilo novih zanimljivijih poznanstava, no s druge strane za to vrijeme sam više upoznao sebe. Otvorio sam blog kao terapeutsko izbacivanje navale misli koje mi struje glavom, više iz  potrebe da ih se riješim i krenem dalje na nove ideje. Da ideje samo struje kroz mene, a ne da se zakopavam u vlastitim mislima. Osim toga, pisanje mi služi kao nekakva serotoninska imitacija sugovorništva. Vjerovatno je to nešto pozitivno. ( Ovisi o percepciji :D)

Kada bi pretočio svoju 2018. godinu u jednu vlastitu lekciju, zvučala bi otprilike ovako.

Svemir, život na Zemlji, ideje, vrijeme. Apsolutno sve oko nas se cijelo vrijeme mijenja i evoluira. Stoga uvijek budi spreman na stalno mjenjanje vlastith stajališta, ideja, misli, znanja, zaključaka, pretpostavka i stavova… bez obzira koji oni bili. Emocionalno vezivanje za ideje iskrivljuje vidike stvarnosti. Nepristrani promatrač jedini nema sugestiju kako mora vidjeti ono što gleda.

Sretna i eksplozivna Super Nova ⭐️ 🌟 ✨☀️ 💫 💥

 

Oglasi