Vjernici kažu da vjeruju kako Bog postoji, ali zapravo bi trebali reći da vjeruju u Bibliju, jer to je izvor nauke o Bogu. Ništa drugo ne postoji u vezi kršćanskoga Boga da vas uvede u spoznaju o Jahvi osim Biblije, kojoj nije svrha da se shvaća kao djelomična istina. Egzistencija Boga u Bibliji nije niti malo upitna, već je temeljna istina. Jahve nije rekao: Ne mjenjajte što vam kažem, držite se zapovijedi i btw -Ja sam totalno stvaran. Bog ne propituje svoje postojanje. Dakle ako vjerujete u Jahvea, vjerujete isključivo da je Biblija istinita, a postojanje Boga se tada podrazumjeva. Dakle reći : “Vjerujem u Boga”je apstraktnost koja nikada nije bila upitna po skripti. Ispravnije bi bilo reći vjerujem u Bibliju, Novi zavjet ili koju god već literaturu odaberete.

Ako se dvoumite u postojanje Jahvea, automatski ste fulali cijelu bit religije jer je to ajmo reć’ glavni preduvjet. To je glavni lik priče i zašto se mučiti sa scenarijem ako vas muči jeli glavni lik izmišljena ili prava osoba. Bog ne može postojati napola i to treba biti jasno svim kršćanima. Religija nije poluaktivnost. Ako zbilja vjerujete u Boga, što vas spriječava da posvetite cijeli život Njemu ? Ja osobno bih, jer to bi bila mala cijena za vječnost u raju, zar ne? Mislite da će se Jahvi svidjeti ako Mu jednoga dana kažete da niste imali vremena za Njega jer ste bili prezauzeti karijerom?

No kako možete vjerovati da je Biblija istinita ako je niste sami pročitali ? Unutra doslovno može pisati bilo što. Veliki broj vjernika je nikada ne pročita, a po važnosti njihove temeljne istine u ovom slučaju kršćanskoga Svemira, to bi trebala biti najvažnija knjiga u njihovim životima. Moderni vjernik vjeruje da u Bibliji piše ono u što vjeruje.